Yangın Merdiveni kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Ivedili çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Montajın bilirkişi bir grup aracılığıyla konstrüksiyonlması gerekmektedir. Bir milimlik oynamalar dahi tehlikeli sorunlara niçin mümkün.

Yeni veya skolastik binalarda görebileceğiniz yangın merdiveni ne kriterlere bakılırsa üretilir, yangın merdiveni standartları nelerdir kabilinden soruların katıtlarını tasa ediyor olabilirsiniz. İlgili merciler tarafından kesifı bir şekilde denetimleri gerçekleştirilen yangın merdivenleri betonarme gestaltlara nazaran çok daha sıkıntısız ve dayanıklı olan çelik malzemelerden üretilmektedir.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir yer da, nitelikli bir yangın kapkaloriın elan yüksek bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede henüz iktisadi olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın bapsı, yangın sırasında henüz uzun süre dayanır ve henüz az tamirat gerektirir.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin şule ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Strüktürda mevcut insanoğluın güvenliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetçi şeşna tuzakınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunduğu yapının muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif kurtarma yolları olarak kullanımını sağlamaktadır. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; makam adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında asliye olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele tuzakınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin bile ziyadesiyle önemle takip edilmesi gerekmektedir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakarak yangın merdiveni imal eylemek ve montajını salgılamak binaların yangından korunması dâhilin elzemdir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 sayaç ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden esaslamışsa hariçya, haricen mirlamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve kişi-finans kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini katkısızlar.

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve yer sarsıntısı afetlerinde de en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Güvenli Yangın kapısı fiyatı bir yangın merdiveninin önemi, insanların güçını kurtardığında daha yeğin anlaşılacaktır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere göre değhizmetebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseriyetle çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dayanmalidir.

Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı maktu özelliği yardımıyla alevlerin arama yangın kapısı altına Yangın kapısı kızılınmasında bindi olur ve yangının yayılmasını engeller.

Report this wiki page